noiembrie, 2019

jo07nov19:00Transamerica ExpressSilver Streak ( SUA, 1976)19:00 Categorie film:Comedy Classics

Detalii

Editorul George Caldwell profită de nunta surorii sale și cum are de gând să se plictisească, hotărește să facă pentru prima dată în viața sa o călătorie de doua zile și jumătate cu trenul “Expresul Argintiu”, între Los Angeles și Chicago. Compartimentul primit are un perete despărțitor, care-l face apartament dublu. Cele două camere sunt conectate printr-o ușă comună, iar în camera alăturată călătorește Hildegrad “Hilly” Burns, secretara profesorului Arthur Schreiner, care tocmai a terminat de scris o carte despre Rembrant.
După cina de la restaurant pe care au servit-o împreună, George și Hilly se retrag în compartimentul comun pentru o noapte de amor, însă George vede pe geam un om aruncat din tren ce părea împușcat în cap, dar crede că are halucinații din cauza șampaniei băute.
Dimineața următoare, când vede pe coperta cărții poza celui aruncat din tren, se impacientează de-a binelea, fiind sigur că nu a avut vedenii. Vrând să facă o investigație pe cont propriu, este la rândul lui aruncat din tren de cei care cotrobăiau în compartimentul profesorului. Rămas în mijlocul pustietății, caută o modalitate de a ajunge înapoi în tren și de a o avertiza pe Hilly de cele întamplate, fără să bănuiască în ce se bagă.

Regia: Arthur Hiller
Cu: Gene Wilder, Richard Pryor, Jill Clayburgh
Comedie, acțiune
Durata: 114 min.

Când

(Joi) 19:00

Locație

Cinemateca Patria

Bulevardul 15 Noiembrie 50A

Trailer

Vezi trailer
X